Vorige week is de herfst officieel begonnen, in een 2020 dat vooral gekenmerkt is door maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Met dit bericht blikken we terug en praten we je bij. Hoe gaat het met DEVENTit?

Het nieuwe normaal

Goed! We zijn trots op waar we nu staan in dit jaar en hebben voor ons passende manieren gevonden om om te gaan met de corona-maatregelen. Vergaderingen, trainingen en kennismakingsgesprekken worden voornamelijk digitaal gegeven. Met het inzetten van webinars proberen wij informatieve sessies te geven. Sinds kort is het mogelijk deze sessies terug te kijken via onze website. Via onderstaande knop kun je zien welke onderwerpen behandeld zijn en is het mogelijk de sessies terug te kijken.

Webinar Digitaliseren, verrijken en online aanbieden van erfgoed

In de maand oktober organiseren wij, in samenwerking met Karmac, een webinar. Door de kennis en expertise van twee bedrijven te combineren, gaan we in op alle ins-and-outs over het digitaliseren, online aanbieden en verrijken van collecties. We hebben twee momenten gekozen waarop we deze sessie aanbieden. Nog niet aangemeld? Gebruik onderstaande knoppen om je aanmelding door te geven. Meer informatie over deze webinar vind je hier.

Komen beide momenten niet goed uit? Klik hier om de informatie aan te vragen.

Gevolgen van COVID-19 op de erfgoedsector

De noodzakelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben in veel branches voor negatieve impact gezorgd. Binnen de erfgoedsector zien wij een positieve ontwikkeling: Bewustwording omtrent online kunnen werken met collecties, als ook het online aanbieden van collecties. Organisaties zetten menskracht en middelen in om beter vanuit huis met collecties te kunnen werken en collecties online beschikbaar te stellen. 

Kun jij op afstand bij je collectiebeheersysteem? Is het makkelijk om publiek online met je collectie te bereiken? Of wil je publiek op afstand inzetten om historische kennis te delen? Wij denken graag met je mee. Plan met ons een bel- of videoafspraak via onderstaande knop. 

Linked Open Data en het Nederlands Literatuurmuseum

Informatie aan elkaar verbinden, om het voor collectiebeheerders, onderzoekers en een ieder die er naar zoekt, inzichtelijk te maken waar deze informatie gevonden kan worden. Een onderwerp dat steeds belangrijker wordt. Zo helpen wij het Literatuurmuseum hun doel te halen: Het Nederlands Literatuurmuseum ziet het als zijn missie om de kracht van literatuur én de rijkdom van het Nederlands literaire erfgoed zichtbaar te maken. ‘Het Literatuurmuseum is dé plek waar iedereen die iets wil weten over het Nederlands literaire erfgoed zou moeten beginnen’. Zo ondertekenden zij onlangs het NDE-manifest. Lees meer over het Literatuurmuseum en Linked Open Data via dit artikel van het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Nieuwe klanten

Wij zijn trots te kunnen melden wij dat in dit afwijkende jaar nieuwe Atlantis gebruikers mogen verwelkomen. Onderstaand een greep uit de partijen die wij vanaf dit jaar mogen helpen bij het beheren, presenteren of verrijken van erfgoed- en/of museale collecties.

  • Museum Rijswijk
  • RKD – Nederlands Instituut Kunstgeschiedenis
  • Koninklijke Gazelle NV
  • Gemeente Peel en Maas
  • Museum Spakenburg
  • Universiteit Gent
  • CODA Museum
  • Historisch Archief Westland

CIBIS Webbased Uitvaartsoftware

Wist je dat DEVENTit naast de erfgoedsector ook actief is in de uitvaartsector? En dat als sinds de oprichting van DEVENTit, ruim 22 jaar geleden. In de eerste jaren kende het bedrijf zelfs meerdere softwareproducten voor verschillende sectoren, maar na na verloop van tijd was onze enige focus Atlantis voor de erfgoedsector, en CIBIS voor de uitvaartsector. Lees meer over onze historie via onderstaande knop.

CIBIS is een softwareoplossing voor crematoria, begraafplaatsen en uitvaartcentra. In 2017 is er besloten dat dit pakket volledig nieuw gebouwd wordt, met als basis het krachtige Atlantis framework. Door CIBIS te bouwen op dit framework, komen de onderscheidende functionaliteiten die Atlantis kent ook voor CIBIS klanten beschikbaar. Denk hierbij aan de Configuratie Cockpit, uitgebreide importtools, koppelingen met externe systemen en schermbouwer.

Ondertussen is het pakket productie-gereed en worden in de komende weken onze eerste CIBIS klanten gemigreerd naar CIBIS Webbased. Een feestelijk moment voor DEVENTit. Via deze link kun je meer lezen over CIBIS.

Met vriendelijke groet,
het DEVENTit team